Liza au Lait

04 april 2006

Stil stitchen

Gisteren was ik met een delegatie van Stitch'nBitch Utrecht en Stitch'nBitch Amsterdam te gast bij het radioprogramma 747 Live. Leuk om Loes Luca (alias Yvette de Vrieschschschsch) eens in het echt te zien. Ze kwam uit de kast door twee paar zelfgebreide babyslofjes te voorschijn te trekken. Vanaf vandaag niet meer stiekem breien, Loes! Ook te gast was Cornald Maas, naar aanleiding van de verschijning van zijn bundel '40 jaar - Op de helft'. Lies maakte op commando een eierwarmer voor hem. Het van te voren aangekondigde ronde tafel gesprek werd een bilateraaltje tussen Loes en Cornald. Van bitchen onder het stitchen kwam weinig. Gelukkig kunnen we vanavond wél lekker herrie maken als we gaan breien in de Winkel.

Zonder kletsen gaat het breien een stuk sneller, dat wel. Ik heb een heleboel afgemaakt gisteren. De sokjes voor Mees zijn klaar (Patroon van Wolhalla, kleurtjes van KoolAid). Voor de tweede keer, want het eerste paar werd door grote zus Lente gebombardeerd tot poppensokjes nadat ze Mees te klein bleken te zijn.


Estse want nummer 1 uit Handwerken zonder Grenzen is ook af. Nummer 2 volgt (komende winter?). De hersenloze sok uit de vorige post is klaar, tweede sok onderweg.